kitchen redesign

client: private

 

location: voula / athens

 

architectural design: archivirus

 

date: 2014

 

We were asked to redesign the kitchen area of a single family house in the area of Voula in Athens. The main concern of the client was the usage of the entry hall as  a storage space and the good function of the kitchen range hood. Till then there was a misfunction due to the big route that the hood had to follow so it could meet the exterior space. Our proposal was mainly based on the good function of the kitchen range hood so we moved the kitchen in the middle of the space so it could be closer to an exterior escape. This shift led inevitably to the creation of a false ceiling which would hide all the mechanical elements. Taking advantage of this we created an integrated lighting source in the entrance hall which was quiet dark before due to the lack of natural light.